Marketing & Graphic Design | Meet the people that bring ΣΦΗΜΜΥ 12 to life!

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης αυτή την περίοδο, το ΣΦΗΜΜΥ 12 κατάφερε να βρει αξιόλογα και γεμάτα όρεξη άτομα για να πλαισιώσουν την οργανωτική επιτροπή και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό ΣΦΗΜΜΥ! Πραγματοποιήσαμε λοιπόν μια σειρά συνεντεύξεων με όλα τα μέλη της οργανωτκής, ώστε να δούμε μέσα από τα μάτια τους πώς είναι να είσαι μέλος μιας ομάδας, καθώς και τι απαιτεί η οργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου φοιτητών στην Ελλάδα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις ομάδες του marketing και του graphic design!

mar·​ket·​ing | \ ˈmär-kə-tiŋ

the process or technique of promoting, selling, and distributing a product or service

• Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας;

Ο στόχος της ομάδας μας είναι τόσο η εύρεση και η δημιουργία περιεχομένου για τα social media handles του συνεδρίου, όσο και η γενική προώθησή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των φορέων επικοινωνίας σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να διατηρηθεί και να εμπλουτιστεί η υπάρχουσα κοινότητα που το περιβάλλει.

• Πώς κατανέμονται οι αρμοδιότητες στην ομάδα;

Διαχειριζόμαστε τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις της ομάδας μας συλλογικά, με εβδομαδιαίες συναντήσεις. Υπάρχουν όμως και ατομικές αρμοδιότητες που αναθέτονται σε κάθε μέλος βάσει χρονοδιαγράμματος της head μας, Κωνσταντίνας.

• Τι σας έκανε να θέλετε να συμμετέχετε στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ και τι περιμένετε να προσκομίσετε από την συμμετοχή σας στην οργανωτική επιτροπή του ΣΦΗΜΜΥ 12;

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ΣΦΗΜΜΥ μου τράβηξε την προσοχή. Έτσι λοιπόν αποφάσισα φετος να λάβω μέρος για να γνωρίσω άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και όρεξη για την οργάνωση και προώθηση του συνεδρίου!. Από το ΣΦΗΜΜΥ αναμένω να προσκομίσω φιλίες, εμπειρίες, ίσως μερικές γνώσεις και φήμη, καθώς το συνέδριο πρόκειται να λάβει διεθνή αναγνώριση (και Nobel) !

• Πως έχει επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας η πανδημία;

Η πανδημία κυρίως μας έχει αναγκάσει να κάνουμε όλα τα meetings διαδικτυακά, μέσω βιντεοκλήσεων. Ναι μεν η δουλειά γίνεται όπως πρέπει, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να γνωριστούμε και να δουλέψουμε από κοντά, ενώ ταυτόχρονα χάνεται η αμεσότητα που έχουν τα δια ζώσης meetings. Αν έπρεπε να τονίσω ένα θετικό, αυτό θα ήταν ότι μαθαίνουμε και εξοικειωνόμαστε με διάφορα εργαλεία που παρέχει η τεχνολογία για εξ αποστάσεως εργασία και επικοινωνία μιας ομάδας.

graph·​ic de·​sign | \ ˈgra-fik di-ˈzīn

the art or profession of using design elements (such as typography and images) to convey information or create an effect

• Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας;

Στόχος της ομάδας μας είναι η επικοινωνία του συνεδρίου με τον κόσμο με επιτυχία (δηλαδή να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους). Κυρίως θέλουμε να πετύχουμε την σωστότερη προώθηση όλων των ενδιαφερόντων πραγμάτων που ετοιμάζουν τα υπόλοιπα μέλη του συνεδρίου, με απλό, λιτό και όμορφο τρόπο.

• Πώς κατανέμονται οι αρμοδιότητες στην ομάδα;

Είμαστε λίγοι και καλοί(3). Επικεφαλής της ομάδας είναι η Νεφέλη, που επικοινωνεί άμεσα με τις υπόλοιπες ομάδες και μοιράζεται με τα υπόλοιπα μέλη τις ανάγκες που υπάρχουν για το συνέδριο. Έπειτα συζητάμε ιδέες και μοιράζουμε τις δουλειές ανάλογα με τον χρόνο και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας. Γενικά υπάρχει συχνή επικοινωνία και στήριξη όποτε χρειάζεται κάποιος βοήθεια.

• Τι σας έκανε να θέλετε να συμμετέχετε στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ και τι περιμένετε να προσκομίσετε από την συμμετοχή σας στην οργανωτική επιτροπή του ΣΦΗΜΜΥ 12;

Θέλαμε να στηρίξουμε την πρωτοβουλία αυτή, γιατί προωθεί πού ενδιαφέροντα και σύγχρονα πεδία και τα πλαισιώνει με καταξιωμένους επιστήμονες και όμορφες διαδραστικές διαδικασίες. Από την συμμετοχή μας, επιδιώκουμε να γνωρίσουμε νέα άτομα, να συνεργαστούμε και να μάθουμε πράγματα πάνω στο προωθητικό κομμάτι μέσω της ενασχόλησης μας με το κομμάτι του graphic, δηλαδή μέσα από μία δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία.

• Πως έχει επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας η πανδημία;

Ευτυχώς προλάβαμε να συναντηθούμε έστω και μία φορά από κοντά και να γνωριστούμε. Γενικά δεδομένων των συνθηκών καλά προχωράει η συνεργασία μας, αλλά θα ήταν πιο fun αν είχαμε τη δυνατότητα να μαζευόμασταν που και που και να εργαζόμασταν παράλληλα, ώστε να υπήρχε πιο άμεση επικοινωνία.