IT & Curator | Meet the people that bring ΣΦΗΜΜΥ 12 to life!

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης αυτή την περίοδο, το ΣΦΗΜΜΥ 12 κατάφερε να βρει αξιόλογα και γεμάτα όρεξη άτομα για να πλαισιώσουν την οργανωτική επιτροπή και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό ΣΦΗΜΜΥ! Πραγματοποιήσαμε λοιπόν μια σειρά συνεντεύξεων με όλα τα μέλη της οργανωτκής, ώστε να δούμε μέσα από τα μάτια τους πώς είναι να είσαι μέλος μιας ομάδας, καθώς και τι απαιτεί η οργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου φοιτητών στην Ελλάδα.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την ομάδα του ΙΤ και τον curator του ΣΦΗΜΜΥ 12!

in·​for·​ma·​tion tech·​nol·​o·​gy | \ ˌin-fər-ˈmā-shən tek-ˈnä-lə-jē

the technology involving the development, maintenance, and use of computer systems, software, and networks for the processing and distribution of data

• Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας;

Η ομάδα μας έχει ως στόχο την δημιουργία των ιστοσελίδων για το ΣΦΗΜΜΥ και φέτος, λόγω των συνθηκών που επιβάλλουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή του συνεδρίου, είμαστε υπεύθυνοι για το live stream με το οποίο θα μεταδοθεί.

• Πώς κατανέμονται οι αρμοδιότητες στην ομάδα;

Αναγράφουμε όλες τις υποχρεώσεις σε έναν πίνακα και κάθε μέλος επιλέγει όποιο task θέλει να υλοποιήσει.

• Τι σας έκανε να θέλετε να συμμετέχετε στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ και τι περιμένετε να προσκομίσετε από την συμμετοχή σας στην οργανωτική επιτροπή του ΣΦΗΜΜΥ 12;

Νιώθω έτοιμος να συμμετέχω τόσο στενά σε ένα event σχετικά με τη σχολή μου. Θα έχω καινούργιες γνωριμίες αλλά και εμπειρίες πέρα από το ακαδημαϊκό κομμάτι της σχολής

• Πως έχει επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας η πανδημία;

Παρόλο που ακόμα γίνεται η δουλειά μας, δεν έχουμε τόσο το ομαδικό πνεύμα που θα είχαμε από κοντά.

cu·​ra·​tor | \ ˈkyu̇r-ˌā-tər

one who has the care and superintendence of something

• Ποιός είναι ο ρόλος σου στην ομάδα;

Οι υποχρεώσεις μου στην ομάδα περιλαμβάνουν τόσο τον συντονισμό των ομάδων, την επίγνωση του τι τρέχει και τι όχι, τι πρέπει να τρέξει, όσο και την σύνταξη της εβδομαδιαίας agenda, τον συντονισμό των head meetings και την επικοινωνία με τον κ. Νέστορα.

• Πως ξεκίνησε η ιδέα για την διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ 12;

Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου του 1 π.Κ. (προ Κορωνοιού) μέσα σε μια μπυραρία όπου ήρθε η συζήτηση για το ΣΦΗΜΜΥ. Ο Χρήστος, ο Head των Activities, είπε όλους τους λόγους που θα ήταν δύσκολο να γίνει ένα τόσο μεγάλο συνέδριο στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη χρονιά. Έτσι αποδεχθήκαμε την πρόκληση. Μια από τις επόμενες μέρες στην σχολή συναντήσαμε έναν head από την ομάδα του ΣΦΗΜΜΥ 11, πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει κάποια αίτηση. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε στο κυλικείο της Πολυτεχνικής Κωνσταντίνα (Head Marketing), Χρήστος και εγώ και είπαμε why not?

• Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε;

Θεωρώ πως η μεγαλύτερη δυσκολία ως αυτή τη στιγμή, μέχρι την επόμενη, ήταν η απόφαση να γίνει το ΣΦΗΜΜΥ ηλεκτρονικά. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά έπρεπε να γίνει έτσι, όπως απαιτούν οι καιροί. Όπως και να έχει όλοι θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσει το συνέδριο, με τον τρόπο που μπορούμε. Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!